GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Dış Ticaret ve E-Ticaret Farkındalık Platformu 2. Gün

Dış Ticaret ve E-Ticaret Farkındalık Platformu 2. Gün


DIŞ TİCARET – e-TİCARET FARKINDALIK PLATFORMU

3-4-5 Haziran 2020, Çarşamba-Perşembe-Cuma, 14:00-17:00, ZOOM Online Platformu

 

 

Tarih

Saat

Eğitim Konuları

Eğitim İçeriği

Eğitimci

3.06.2020

14:00

15:30

Dijital İş Yapış Biçimleri

Dijital Dönüşüm
Teknolojinin Dünü, Bugünü ve Geleceği
Neden Dijitalleşmeliyiz? Ne üretmeliyiz?

Sami Altınkaya

NTV – Ekonomist

3.06.2020

15:30

17:00

E-ihracat Yeni Nesil Dış Ticaret

E-ticaret İş Modelleri, B2B, B2C, C2C
Türkiye'de kullanılan e-ticaret yazılımları
Dünya'da kullanılan e-ticaret yazılımları
Üretilmiş paket e-ticaret yazılımı kullanma
Paket/Bulut e-ticaret yazılımını kiralama
Yazılım ve desteği, dış kaynak kullanma
Tüm Eticaret yapısı için dış kaynak kullanma
İhtiyaca göre e-ticaret yazılımı seçilmesi

Engin Özgen

Pordax – GM

4.06.2020

14:00

15:30

Türkiye ve Dünya’daki E-ticaret Platformları

ERP/CRM Entegrasyonları
Eihracat için Ödeme Ve Kargo Yönetimi
Uluslararası Lojistik ve Depolama
Eticaret ve Eihracat Entegratör Yazılımları
Aksiyon planı hazırlama
E-ticaret dil ve para birimleri seçimi ve yönetimi

Engin Özgen

Pordax – GM

4.06.2020

15:30

17:00

E-ihracat Pazaryeri ve Kampanya Siteleri

Ulusal ve Uluslararası Pazaryerleri
Mkro İhracat - ETGB
Eihracat İçin Gerekli Temel İhtiyaçlar
Ehracat Dış Ticaret Saha Operasyonu
Yurtdışı iade, değişim, iptal yönetimi
İhracat vergi, gümrük mevzuatı ve regülasyonlar

Engin Özgen

Pordax – GM

5.06.2020

14:00

15:30

Dijital Pazarlama ve Dijital Reklam Yönetimi

Ulusal ve uluslararası Internet Reklamları
Goggle Adwords, SEO, optimizasyon
Google Analytics, Yandex, Metrika, Alexa, diğer özel yazılımlar
Mail Marketing
Retargeting Marketing, Affiliates Marketing
Müşteri ve Rakip Analizi
Müşteri edinme

Kerem Aktaş

Tek Kılavuz – GMY

5.06.2020

15:30

17:00

Gelecek Teknolojileri ve Yapay Zeka

Dijital düşünme kütürünün oluşturmasında bir araç olarak Yapay Zeka teknolojilerinin kullanımı, yapay zeka evreninde birey olmak ve toplum 5.0ın bir parçası olarak yapay zekanın tüm yönleriyle değerlendirilmesi

Ali Erhan Tamer

Exclusive Konuşmacı

 

 

 

Eğitmen Özgeçmişleri:

Sami Altınkaya:

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

Günaydın Gazetesi Ekonomi Servisi’nde başladığı meslek hayatına, Dünya Gazetesi’nde devam etti. Sonraki yıllarda İnter Star TV ve Kanal D Televizyonları Haber Merkezleri’nde ekonomi müdürlüğü yaptı. İMKB’ndan para piyasa haberlerini canlı olarak ilk sunan muhabir oldu. Star Ana Haber Bülteni sonunda para piyasaları ile ilgili canlı yorumlar yaptı. Kanal D Televizyonu’nda Türkiye’nin ilk ekonomi programı olan “Ekovizyon” un yapım ve sunuculuğunu üstlendi.

Türkiye’nin ilk haber kanalı olarak açılan NTV de ekonomi programlarını sundu. Dünya Gazetesi – NTV işbirliğindeki Dünya TV Yapım Koordinatörlüğü görevini yedi yıl boyunca sürdürdü.

NTV Televizyonu’nda “Dünya Gözüyle Anadolu” isimli ekonomi programını hazırladı ve sundu. Cumhuriyetin ilk yılları ekonomi politikalarının anlatıldığı belgesele de imza atan Sami Altınkaya, 10 yıl boyunca aralıksız CNN Türk Televizyonu’nda “Çıkış Yolu” programını hazırlayıp sundu.

KOBİ’ler konusunda 25 yıllık tecrübe ile Anadolu’daki başarılı işleri ekrana getirdiği “Çıkış Yolu” programına «Türkiye’de Güzel İşler de Oluyor» u göstermek üzere 2011’den beri Bloomberg HT kanalında hazırlayıp sundu. Anadolu’da gerçekleşen kamu ve özel sektör yatırımlarını, projeleri ve Türkiye’nin sanayi altyapısını programlarında anlatıyor.

NTV de bir yıl Türkiye'nin çıkış yolunu "Ekonomi Notları" nda hazırlayıp sundu.

Halen Haber Global kanalında "Ekonomi Notları"nı hazırlayıp sunan Sami Altınkaya, Dünya Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapıyor ve özel bir şirkette kurumsal iletişim direktörlüğü görevini yürütüyor.

Bugüne kadar Anadolu’daki organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler dahil pek çok sanayi kuruluşunda incelemeler yaptı. Uzman olduğu KOBİ’lerin gelişim süreci ile ilgili olarak vermiş olduğu konferanslara halen devam etmektedir.

Son 5 yıldır inovasyon, girişimcilik ve endüstri 4.0 konularında yayınlar yapan Sami Altınkaya üniversitelerde bu konularda konferanslar vermektedir.

Sami Altınkaya halen İstanbul Kültür Üniversitesi' nde öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Engin Özgen:

Engin Özgen; Mühendislik, İşletme ve İktisat eğitimlerini aldıktan sonra 1987 yılı itibari ile 30 yılı aşkın bir süre yazılım ve donanım sistemleri üzerinde çalışmıştır. Özel sektör ve devlet projelerinde yönetici, mühendis, danışman ve eğitmen olarak birçok projede yer almıştır. Halen aynı zamanda kurucu ortağı da olduğu Pordax Elektronik Ticaret Hizmetleri AŞ.firmasında Yazılım, Dijital Pazaryerleri, E-ticaret ve E-ihracat, Uluslararası Satış ve Pazarlama konularında eğitim ve danışmanlık vermektedir.  

 

Kerem Aktaş:

2015 ten itibaren Bulunduğum Dijital dünyada E-Ticaret Google Reklamları Sosyal medya Reklamları ve Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) gibi birçok dijital pazarlama bileşenlerinin hem uygulamasında hem de tanıtılmasında aktif olarak görevler almıştır. 

2016 yılından itibaren Türkiye'nin Dijital performans anlamında öncü firması olan Tek Kılavuz da iş geliştirme yöneticisi olarak görevini sürdürmektedir.

2018 Yılında start verilen ve halen devam etmekte olan, birçok ilimizde Ticaret Odaları ve TOBB ile gerçekleştirilen Teknoloji Buluşmaları ve Dijital Pazarlama Etkinliklerinde Keynote Speaker olarak bulunarak Google Reklamcılığı Sosyal Medya Reklamcılığı gibi konularda bilgilerini, E ticarete ve dijital pazarlamaya yeni başlayan ya da hali hazırda devam eden kişilere aktarmaya çalışmıştır.

2018 Yılında Türkiye’nin en büyük E-Ticaret alt yapı firmaları olan İdeasoft ve Ticimax’te yine Dijital Pazarlama ya ait olan Google Reklamcılığı ve Sosyal Medya reklamcılığı Hakkında birçok eğitimler vermiştir.

2019 yılını kapsayan dönemde Uludağ Üniversitesi, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi E-ticaret ve Dijital Pazarlama eğitimleri düzenlemiş ve Keynote Speaker olarak bulunmuştur.

2019 yılında Beykent Üniversitesi ile gerçekleştirilen 8 hafta süren iş bulma garantili ve sertifikalı Eğitim programını gerçekleştirmiştir.

2019 yılında büyümeye devam eden dijital dünyada yöneticisi olduğu Tek Kılavuz ajansı Google tarafından Türkiye' de 5 dünyada ise 40 ajans a verilen GOOGLE İHRACAT PARTNERİ rozetini kazanmıştır.

Ali Erhan Tamer:

15 yıllık profesyonel kariyerinde finansal hizmetler alanındaki hizmet sunan birçok şirketin teknoloji projelerinde yöneticilik ve danışmanlık yaptı. Birçok banka ve sigorta şirketinin inovasyon projelerinde kurumsal girişimci olarak yer alan Ali Erhan Tamer girişimcilik hayatına Yapay Zekâ ve Blockchain alanında servis sağlayan iki farklı şirkete kurucu ortak olarak başladı.

Çalıştığı firmaların, dijital yıkımına ve inovasyonuna yardımcı olan Ali Erhan Tamer, kendisini Dijital Yıkım Takıntılı, AI Mentör’ü ve İnovasyon Tasarımcısı olarak tanımlıyor. Hali hazırda ortağı olduğu OXY AI şirketi ile Chatbot ve Sanal Asistanlar başta olmak üzere yapay zekanın her alanında hizmet edecek robotlar yaratmaktadır.

OXY AI altında Peki ismindeki kişiselleştirilebilir yapay zeka tabanlı sanal asistanı ile son kullanıcılara ve şirketlere yapay zeka çözümleri sunarken, yazılımcılar için Botudio com üzerinde açık kaynak kodu ile bot geliştirme kütüphanesi sunmaktadır.

Diğer girişimi İyi Hareket ile Blockchain projelerine danışmanlık ve teknik çözüm sağlamakta aynı zamanda Blockchain Evangelist olarak kurumlara Blockchain eğitimleri vermektedir.

Sigortacı gazetesinde Insurtech ve teknoloji okur yazarlığı üzerine içerikler üretirken, yapay zekâ alanındaki ilk kitabının yazımını halen sürdürmektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Bahçeşehir üniversitesinde dönemsel olarak, yenilikçi teknolojiler, dijital yıkım, Blockchain ve Yapay zekâ üzerine dersler vermektedir.

KoopHub Fintech ve İstanbul Sermaye Piyasası Birliğinin Yapay Zekâ ve Blockchain konularındaki etkinliklerinde mentörlük yapmakta ve organizasyon komitelerinde üye olarak hizmet etmektedir.