GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Kaizen - Hüseyin Gümüştekin

Kaizen - Hüseyin Gümüştekin


Hüseyin Gümüştekin

Kaizen Eğitimi

1 Nisan 2021, Perşembe, Günü, 14:00-17:00, ZOOM Online Platformu

 

Eğitim İçeriği:

 

·         İşletmelerin durum analizi

·         Çalışan profili ve katılım

·         Problemlerin analizi

·         Ortak çözüm


·         Çözümü test süreci

·         Sonucun analiz süreci

·         Standardizasyon

·         Hayat boyu flört

 

Eğitmen Özgeçmişi – Hüseyin Gümüştekin:

1964 Ankara doğumlu olan Hüseyin Gümüştekin, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.

Çalışma hayatına üretim mühendisi olarak başladığı Nasaş Alüminyum tesislerinde, üretim yönetiminin gelişmedeki en önemli unsur olduğunu görerek, gece çalışmasına geçmiş; ve İstanbul Üniversitesi İşletme fakültesi ÜRETİM YÖNETİMİ A.B.D.’ de yüksek lisansını Kesikli Üretim Sistemleri’n de Üretim ve Üretim Planlama tezi ile tamamlamıştır.

Yüksek Lisans sonrası iş hayatına, Altaş (Gedore) El Aletleri A.ț. de Üretim planlama şefi olarak başlamış ve kısa süre içinde Lojistik Planlama Müdürü olarak devam etmiş ve kısa sürede üretimde uyguladığı Metot Mühendisliği çözümleri sayesinde, darboğazların kadro artırmadan aşılması sonucu ana üretim bölümünün de yöneticisi olmuştur.

ISO 9000 Kalite sistemleri üzerine çalıştığı Türk Standartları Enstitüsü’nde, Uluslararası Auditor sertifikasını İngiltere orijinli Nevile Clarke BSI Professional Services Company ‘den almıştır. Kalite ve Kalite sistemleri üzerine çalışmalarını tamamladıktan sonra bir sonraki durağı Çelik Halat A.ț. de Fabrika Müdürü olarak göreve başlamak olmuştur.

Çelik Halat’ ta pazar günleri de mesai yapan işçilerin çalışma şartları üzerinde inceleme yapmış ve hafta sonu tatili vererek yarattığı sosyal motivasyon sayesinde, 52 günlük üretim kaybını hafta içinde telafi etmiştir.

İşletme içerisinde alınan iş güvenliği ve işçi sağlığı önlemleri sayesinde iş kazası olmadan geçen üst üste 260 gün rekoru gibi bir ilki işletmeye yaşatmıştır. Firmanın planlı bakım onarım sürelerini düşürmek üzere yaptığı çalışmalar sonucu fabrikayı ağustos ayında 15 gün kapatarak, izinlerin toplu kullanılmasını ve de makinaların daha iyi bakım onarımının yapılmasını sağlamıştır. Fabrikaya 52+15 =67 günlük üretim kaybı yaşatmayan Gümüştekin, bu günlerdeki elektrik+ yemek+ servis ve sarf malzeme tasarrufları ile elde ettiği gelirle 12 yeni tel çekme makinası yatırımını gerçekleştirmiştir.

Kurumsal çalışma hayatının son durağı olan Sabancı Holding bünyesinde, Temsa- Komatsu İş Makineleri Adana tesislerinde Üretim Müdürü olarak göreve geldiğinde Japan Üretim metotları ve Kalite sistemlerini yerinde inceleme fırsatı bulmuştur. KOMATSU-TEMSA   Joint Venture projesini yönetmiş ve bu sayede 1 yıl çeşitli fabrikalarda birçok Japon Mühendisle çalışma imkânı yakalamıştır.