GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Patent-Marka-Tasarım Konusunda Bilinmesi Gerekenler 2. Oturum

Patent-Marka-Tasarım Konusunda Bilinmesi Gerekenler 2. Oturum


Patent-Marka-Tasarım Konusunda Bilinmesi Gerekenler

14-15-16 Eylül, Pazartesi-Salı-Çarşamba, 14:00-16:00, ZOOM Online Platformu

 

 

Eğitim İçeriği:

 

14 Eylül Pazartesi

15 Eylül Salı

16 Eylül Çarşamba

PATENT
Bir fikrim var nasıl patent alabilirim?


Patent nedir, patentlenebilirlik kriterleri nelerdir?


Neden patent tescili almalıyım?


Yurtdışından getirdiğim bir ürüne Türkiye'de patent tescili alabilir miyim?


Faydalı model ile patent arasında ne gibi farklar vardır?


Yenilik kriterinin önemi nelerdir?


Korumanın kapsamı nelerdir?
Yurtdışında tescil almalı mıyım?

MARKA
Marka nedir?


Şirketimin ismi marka mıdır?


Marka tescilinin sağladığı avantajlar nelerdir?


Markamı taklitlerine karşı nasıl korurum?


Korumanın kapsamı nelerdir?


Yurtdışında tescil almalı mıyım?

TASARIM
Tasarım tescili nedir?


Hangi çalışmaları tasarım tescili alarak koruyabilirim?


Tasarımlarımı taklitlerine karşı nasıl korurum?


Yurtdışında tescil almalı mıyım?


Yenilik kriterinin önemi nelerdir?


Korumanın kapsamı nelerdir?

 

 

Eğitmen Özgeçmişi

 

  1. FURKAN ÖZDEMİR - Süreç Yönetimi Birimi Yöneticisi / Marka & Patent Vekili

Patent vekili olan ÖZDEMİR, 2004 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İİBF Maliye Bölümünden mezun olmuş, 2009 yılında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Destek Patent A.Ş.’de 2008 yılında göreve başlamış olup, halen Süreç Yönetimi Birimi Yöneticiliği görevini sürdürmektedir. Geçen süre içerisinde birçok firmanın yurtiçi ve yurtdışı marka başvuru ve tescil süreçlerinin takibi, bülten analizi, özellikle yurtdışında ret / itiraz ve ihtarlara karşı cevap ve savunma hazırlanması, yurtdışı ekseninde markalaşma ile ilgili hukuki danışmanlık işlemlerini gerçekleştirmiştir. Sınai mülkiyet alanında yurtiçi ve yurtdışında pek çok organizasyona katılmış, yurtiçi ve yurtdışı markalaşma ile etkin marka koruma konularında, İhracatçı Birlikleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları başta olmak üzere, pek çok resmi ve özel platformlarda eğitim vermiş, seminer ve sunumlar gerçekleştirmiştir.

BURAK OYLUDAĞ - Patent Uzmanı / Elek. Elk. Müh.

Destek Patent A.Ş.'de patent uzmanı ve patent eğitim personeli olarak görev yapmaktadır. Patent haklarının tescili ve korunması, işletme bünyesinde patent uzmanları yetiştirme, patent departmanı oluşturma ve işlerliğini sağlama, Ar-Ge mühendislerine ve faaliyetlerine patent odaklı yaklaşım ve başarımlar, patent ihtilafları konularında danışmanlık vermektedir.

 

Handan Hayrettin Yelkikanat A.T.L elektronik bölümünden 2007, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Bölümünden 2009, Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden 2013 yılında mezun olan Oyludağ, Destek Patent A.Ş.’de göreve başladığı 2015 yılı itibarıyla patent uzmanlığına yönelmiş, 2017 yılında ise patent uzman yardımcılığı görevinden patent uzmanlığı görevine yükselmiştir. 2015-2020 yılları arasında Ar-Ge Merkezleri, Üniversiteler ve Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) danışmanlık ve eğitim faaliyetlerini yürütmüştür.

 

Geçen süre içerisinde birçok firmanın ar-ge birimlerine patent sistemlerinin kurulması, patent eğitimlerinin verilmesi, patent ve f.model dosyalarının yazılması, patent/f.model araştırmalarının yapılması, patent/f.model ihlal analizi ve yorum yapılması, patent bülten takibi, patent görüş/itiraz ve ihtara karşı cevap hazırlanması gibi işlemleri gerçekleştirmektedir.

 

ÖZGÜR ULAŞ TÜRKYILMAZ - Marka Vekili / Takım Lideri (Süreç Yönetimi)

 

Patent A.Ş.'de Süreç Yönetimi BirimindeTakım Lideri olarak görev yapmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilen tasarım ve marka başvurularının süreçlerini takip etmekle birlikte şirket içi ve şirket dışı tasarım eğitimleri vermektedir.

 

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünden 2004 yılında mezun olan Türkyılmaz, Destek Patent A.Ş.’de 2012 yılında tasarım ve itirazlar bölümünde göreve başlamıştır. 2013 yılında TÜRKPATENT marka vekilliğine hak kazanmış olup, 2018 yılından bu yana süreç yönetimi biriminde takım liderliği yapmaktadır. Geçen süre içerisinde birçok kuruma tasarım eğitimlerinin verilmesi, tasarım başvurularının gerçekleştirilmesi, tasarım ve marka itiraz/savunma dosyalarının hazırlanması, yurtiçi ve yurtdışı marka ve tasarım dosyalarının sürecinin takip edilmesi gibi işlemleri gerçekleştirmektedir.