Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Moskova Karantina Tedbirleri Hk.

Moskova Karantina Tedbirleri Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Moskova Karantina Tedbirlerine ilişkin bilgilere aşağıda yer verildiği belirtilmektedir.
Rusya Federasyonu’nda COVID-19 pandemisinde 4'üncü dalga sürecinde 24 Ekim 2021 tarihinde günlük vaka sayısında rekor kırılarak 37.930 seviyesine ulaşılmış olduğu bildirilmiştir. Moskova şehrinde ise 8 bin seviyesine tekrar yaklaşılmasını müteakip muhtelif karantina tedbirlerinin tekrar uygulamaya geçirilmeye başlandığı belirtilmektedir.
Bu çerçevede, Moskova şehrinde COVID-19 pandemisiyle mücadele kapsamında; 28 Ekim – 7 Kasım 2021 döneminin (bu tarihler dahil) tatil ilan edildiği bildirilmiştir. Anılan tarihlerde, ayrıca; restoran ve kafelerde (gel-al ve eve teslimat siparişleri hariç) hizmet verilmemesi, okullarda eğitime ara verilmesi ve geniş katılımlı tüm eğlence, spor, tanıtım ve kültür aktivitelerinin yasaklanmasının karara bağlandığı belirtilmektedir.
Yazıda devamla, tiyatro ve müzelerde %50 kapasiteyle QR kod uygulaması çerçevesinde hizmet verilmeye devam edileceği belirtilmektedir. Otellerdeki restoranların ise kendi müşterilerine hizmet vermelerinde (dışarıdan müşteri almamak kaydıyla) herhangi bir engel bulunmadığı ifade edilmiştir.