Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Vietnam Genel Nitelikli Ticaret Heyeti

Vietnam Genel Nitelikli Ticaret Heyeti

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nden (BAİB) alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonu, BAİB organizasyonunda, Ticaret Bakanlığı Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında potansiyel pazar niteliğindeki ülkelere yönelik ihracatımızda artış sağlanması ve ihraç ürünlerimizin tanıtımı amacıyla, BAİB Genel Sekreterliğince 26 Şubat-3 Mart 2023 tarihleri arasında Vietnam'a yönelik olarak tüm sektörleri kapsayan genel nitelikli bir Ticaret Heyeti gerçekleştirilecek olup Ho Chi Minh City şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda Vietnam'dan iş insanlarının davet edileceği genel nitelikli iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmiştir.
Bahse konu ticaret heyetine başvuru için, son tarih 9 Ocak 2023 Pazartesi günü mesai saati bitimi olduğu belirtilmiştir. Bu tarihe kadar TİM Firma Kayıt Formu - Vietnam (Ho Chi Minh City) Trade Delegation (tim.org.tr) internet adresinde yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmekte olup firma bazlı yapılacak ön çalışmanın ardından heyete katılımı uygun görülen firmalarımız için ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama, ikili iş görüşmeleri (B2B), toplantı günü öğle ve akşam yemekleri, heyet kapsamındaki transferler, tercüman hizmeti dahil katılım bedeli 1.500 USD olarak belirlendiği ifade edilmiştir. Eşleştirme çalışması kapsamında ön değerlendirme yapılan ve katılımı uygun görülen firmalara konuya ilişkin bilgilendirmenin e-posta aracılığıyla yapılacağı ifade edilmiştir. Ön
başvuruları olumlu sonuçlanan firmalar için heyete katılımları ödeme dekontlarının BAİB Genel Sekreterliğine (arge@baib.gov.tr) ulaşmasıyla kesinleşeceği ifade edilmiştir.
EK_02: Vietnam Genel Nitelikli Ticaret Heyeti Taslak Programı
EK_02: Ön Kayıt İçin Başvuru Formu-Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar