Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Tacikistan Devlet Yetkilileri Heyeti ile Toplantı Hk.

Tacikistan Devlet Yetkilileri Heyeti ile Toplantı Hk.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) alınan bir yazıda, iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren DEİK/Türkiye-Tacikistan İş Konseyi’nin, iki taraflı ilişkileri canlı tutmak, Tacikistan’da iş yapmak isteyen Türk firmalarına ilk kaynaktan bilgi sağlamak amacıyla Tacikistan’dan her düzeyde heyet ile iş insanlarımızı buluşturma çalışmalarına devam ettiği bildirilmektedir.
Bu bağlamda, 25 Kasım 2021 perşembe günü 15.00-16.30 saatleri arasında DEİK ofisinde (River Plaza, Büyükdere Caddesi, Bahar Sk. No: 13/9 D:10, 34394 Levent – Esentepe/Şişli, İstanbul) “Tacikistan Devlet Yetkilileri Heyeti ile Toplantı’’ gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, anılan toplantıya Tacikistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sharaf Sheralizoda, Maliye Bakan Yardımcısı Yusuf Majidi ve Ankara Büyükelçisi Sayın Ashrafjon Gulov’un yanı sıra ekte yer alan heyet üyelerinin katılımı beklenmektedir.
Toplantı çerçevesinde Tacikistan’dan gelen heyet üyelerinin katılımcılara genel bilgi aktarımının yanı sıra tekstil, medikal ve ilaç, tarım ve enerji sektörleri başta olmak üzere Tacikistan’da Türkiye iş çevrelerinin ilgisini çekebilecek iş ve yatırım olanaklarını anlatmaları ve karşılıklı olarak soruların cevaplanmasının planlandığı belirtilmektedir.
Söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin bağlantıda yer alan kayıt formunu en geç 24 Kasım 2021, Çarşamba günü saat 12.00’ye kadar doldurmaları gerekmektedir.
Taslak Program
14.30 – 15.00 Kayıt
15.00 – 15.30 Açış konuşmaları
15.30 – 16.00 B2G Görüşmeler