Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

2021 Ürünü Kuru İncir İhracat İzni Hk.

2021 Ürünü Kuru İncir İhracat İzni Hk.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) alınan bir yazıda, kuru incir ihracatının her sezon başında belirlenen ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan ilk yükleme tarihinde başlamakta olduğu, belirlenen tarihten önce yeni sezon kuru incir ihracatına izin verilmediği belirtilmektedir.
Alınan yazıda devamla, 2021 mahsulü kuru incirin ilk yükleme tarihinin, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu sonrasında düzenlenecek Kuru İncir Danışma Niteliğinde Genel Kurul Toplantısında belirleneceği, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmasını müteakip ivedilikle tüm üyelere bildirileceği, söz konusu tarih bildiriminden önce 2021 ürünü kuru incir ihracatı yapılamayacağı belirtilmektedir.
Ayrıca, belirlenecek olan ilk yükleme tarihinden önce yeni ürün ihracatı yapılamayacağına ilişkin olarak ilgili kurum ve kuruluşlara yazılı bilginin verilmiş olduğu, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine, stoklarında 2020 ürünü kuru incir olduğunu beyan eden ve bu stokları yerinde tespit edilen firmaların belirlenecek ilk yükleme tarihine kadar 2020 ürünü kuru incir ihracatına devam edebilecekleri ifade edilmektedir.