Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Bireysel Sulama Sistemlerinde Hibe Limiti Artırıldı

Bireysel Sulama Sistemlerinde Hibe Limiti Artırıldı

6 Ocak 2024 tarihli Resmî Gazete’de yer alan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2023/52) ile bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti 1 milyon TL’den 3 milyon TL’ye çıkarıldı. 2024 yılı hibe programına, 9 Ocak 2024 tarihinden itibaren 45 gün içinde başvurular alınmaya başlayacak.
Yapılan değişiklik ile tarımda kullanılan suyun etkin kullanımını sağlayan, Modern Basınçlı Sulama Sistemlerine olan başvurunun artması, daha rekabetçi bir ortamın oluşması amaçlanıyor.
Ayrıca, bütçeden ayrılan ödeneğin kullanılması, yüzde 50 hibe desteği oranından azami bir şekilde istifade edilmesi, hibe program iş süreçlerinin kısaltılması ile üretim sezonu içerisinde sistemin çalışır vaziyette olmasının hedeflendiği bildirildi.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren söz konusu Tebliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/01/20240106-7.htm adresinden erişim sağlanmaktadır.