T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, bilindiği üzere, Filipinler tarafından ülkemiz menşeli “Buğday Unu” ithalatına karşı 9 Ocak 2015 tarihinden bu yana bir anti-damping önlemi uygulanmaktadır.
Filipinler Tarif Komisyonu (Komisyon) tarafından, Filipinler yerli sanayisince yapılan başvuru üzerine mezkûr önleme ilişkin bir nihai gözden geçirme soruşturması yürütülmekte olduğu ve söz konusu soruşturmada önlemin kaldırılmasının damping ve zararın devam etmesine veya yeniden meydana gelmesine yol açmasına sebep olup olmayacağı inceleneceği belirtilmektedir.
Bu çerçevede Manila Ticaret Müşavirimiz tarafından iletilen 30 Kasım 2023 tarihli yazıda ilgili nihai gözden geçirme soruşturması kapsamında "Philippine Flour Millers, Inc" tarafından iletilen "Petition Letter" için kurumlarınca "Essential Facts" (Ek) raporunun yayımlandığı, 30 Kasım 2023 tarihli bu raporun 5 takvim günü süresince tarafların görüş ve değerlendirmelerine açık olduğu, görüşlerin TC.Assist@mail.tariffcommission.gov.ph. e-posta adresine gönderilebileceği ve söz konusu 5 günlük sürenin uzatılamayacağı hususu ifade edilmektedir.