Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Meclisleri organizasyonu ile 23-26 Mart 2021 tarihleri arasında Romanya ve Bulgaristan’a yönelik bir Sanal Genel Ticaret Heyeti düzenlenecek olduğu, Romanya ve Bulgaristan’dan iş insanlarının ortak bir dijital platforma davet edileceği nitelikli sanal iş görüşmeleri gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.
Yazıda devamla, tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu salgın ortamında, ihracatımızı tekrar canlandırmaya yönelik iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek bahse konu sanal genel ticaret heyetinin inşaat malzemeleri / demir ve demir dışı metaller vb., iklimlendirme, kimya, hazır giyim, tekstil ve hazır giyim yan sanayi sektörlerinde iştigal eden azami 20 firmanın katılımı ile gerçekleşeceği belirtilmektedir.
Bahse konu sanal genel ticaret heyetine katılımın yukarıda belirtilen kontenjanla sınırlı olduğu, başvuru ve ödemeler için son tarihin 26 Ocak 2021 Salı günü saat 16.30 olduğu bildirilmektedir. Son başvuru tarihine kadar başvuran firmaların, başvuru ve ödeme tarihlerine göre önceliklendirileceği ve azami 20 firma kontenjanının dolması halinde başvuruların alımı son başvuru tarihinden önce sonlandırılabileceği ifade edilmektedir.
Heyete ön başvuru için https://delegations.tim.org.tr/event/romania-bulgaria-2021/company/registerinternet bağlantısında yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerektiği bildirilmektedir. Formda belirtilen bilgiler doğrultusunda B2B eşleştirme firmasının başvuran firmalara özel nitelikli iş görüşmesi yapılıp yapılamayacağına dair bir ön araştırma yapacağı ifade edilmektedir. Ön araştırmanın olumlu sonuçlanması durumunda firmaların e-posta yoluyla bilgilendirileceği, heyete kesin katılım için organizasyon kapsamındaki B2B eşleştirme, tercümanlık, teknik altyapı, reklam & tanıtım giderlerinden oluşan 4.200,00-TL tutarındaki katılım bedelinin firmalara bildirilecek kanallar ile ödenmesi gerektiği belirtilmektedir.
Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti kapsamında bildirilen hususlar şu şekildedir;
- Heyete katılım her bir firma için azami 3 kişi ile sınırlı olup, ödemeler firma başı olarak alınacaktır.
- Heyete katılımın kontenjanla sınırlı olması sebebiyle, başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.
- Heyete katılım, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleşmektedir; heyete katılım katılımcı tarafından iptal edildiği takdirde başvuru bedeli iade edilememektedir.
- Türk katılımcı listesi kesinleştikten sonra firma eşleştirme çalışması gerçekleştirilecek olup, yabancı potansiyel satın alımcılar etkinliğe davet edilecektir.
- B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşecektir. İhtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verilecektir.