Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Suudi Arabistan Cidde Hazır Giyim Sektörel Ticaret Heyeti (19-22 Ocak 2026)

Suudi Arabistan Cidde Hazır Giyim Sektörel Ticaret Heyeti (19-22 Ocak 2026)

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nden (İTKİB) alınan bir yazıda, İTKİB bünyesindeki Birliklerden İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) koordinasyonunda ve 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar kapsamında, 19 – 22 Ocak 2026 tarihleri arasında, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde kadın, erkek, çocuk hazır giyim üreticilerine/imalatçılarına yönelik bir sektörel ticaret heyetinin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.
Bahse konu heyetin kadın, erkek, çocuk hazır giyim firmalarına yönelik olduğu başvuru için son tarihin 12 Aralık 2026 Cuma günü mesai bitimi olduğu aktarılmaktadır. İşbu tarihe kadar, İHKİB’in resmî web sitesinde yer alan Heyet Başvuru Formu’nun eksiksiz olarak doldurulması gerektiği ifade edilmektedir.
Firma bazlı yapılacak ön çalışmanın ardından heyete katılımı uygun görülen firmalardan, ikili iş görüşmeleri kapsamında eşleştirme hizmeti, ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama, toplantı salonu ve transfer giderlerinden oluşan katılım bedeli olarak 1 kişi için 2.400 USD, 2 kişi için ise 3.600 USD ödeme alınacağı bildirilmektedir.
EK_02: Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Taslak Program (2 Sayfa)