Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği

19. Malezya Uluslararası Helal Fuarı (MIHAS)

19. Malezya Uluslararası Helal Fuarı (MIHAS)

Helal Akreditasyon Kurumu’ndan alınan bir yazıda, helal temalı fuar, konferans, kongre vb. etkinlikler; İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler başta olmak üzere dünya genelindeki Müslümanlar arasında helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin geliştirilmesine, güvenilir ve sürdürülebilir bir helal belgelendirme sisteminin tesisine ve ülkelerin helal kalite altyapılarının iyileştirilmesine yönelik iş birliklerinin artırılması açısından önemli fırsatlar oluşturduğu belirtilmektedir.
Bu kapsamda, Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığına bağlı Malezya Dış Ticareti Geliştirme Merkezi (MATRADE) koordinasyonunda her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 19. Malezya Uluslararası Helal Fuarı’nın (MIHAS), 12-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenmesinin planlandığı ifade edilmiştir.
Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ve gıda, kozmetik, finans, turizm gibi helal belgeli ticarete konu çeşitli sektörlerin temsilcilerini bir araya getiren MIHAS, ülkemizde de Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen sektörel nitelikli fuarlar listesinde yer almakta olup bu alanda faaliyet gösteren firmaların da fuara katılım sağlamasının Türkiye'nin helal sektöründeki yerinin vurgulanması açısından faydalı olacağı değerlendirilmektedir.
Söz konusu fuar hakkında bilgi edinilebilecek tanıtım dokümanlarının ekte sunulduğu ve MIHAS Türkiye ve Malezya temsilcilerine ilişkin irtibat numaralarının ise aşağıda yer aldığı belirtilmektedir.