Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği

Bazı Mensucat Ürünlerinde Dampinge Karşı Önlem Uygulanmasına Karar Verildi

Bazı Mensucat Ürünlerinde Dampinge Karşı Önlem Uygulanmasına Karar Verildi

18 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete’de yer alan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2023/35) ile Bulgaristan Cumhuriyeti, Fransa Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti menşeli/çıkışlı 5903.20 gümrük tarife pozisyonu altında kayıtlı “mensucat, poliüretanla emdirilmiş, sıvanmış, kaplanmış veya lamine edilmiş-deri taklidi/diğerleri” tanımlı eşya ithalatına yönelik olarak başlatılan ve Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturmanın tamamlanması neticesinde alınan karar yürürlüğe kondu.


Buna göre; Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya menşeli ve/veya çıkışlı olarak yapılan serbest dolaşıma giriş rejimi kapsamında ithalatında aşağıdaki tabloda gösterilen şekilde dampinge karşı kesin önlemin uygulanmasına karar verildi.

Sirküler_24_17 

Yayımı tarihinde yürürlüğe giren söz konusu Tebliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/01/20240118-20.htm adresinden erişim sağlanmaktadır.