Pretorya Ticaret Müşavirliğinden alınan bir elektronik iletide, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ev tekstili ürünlerinin üretimi ile iştigal eden Maytex firmasının İthalat Müdürü’nün Ticaret Müşavirliğimiz ile temasa geçerek ürettikleri ürünler için hammade (kumaş vb) üreticisi/ihracatçısı Türk firmaları ile irtibata geçmek istedikleri belirtilmektedir.
Yazıda devamla, firmanın 2010/033552/23 tescil numarası (enterprise no) ile Güney Afrika Cumhuriyeti Şirketler Siciline kayıtlı olduğu ve Durban şehrinde aktif faaliyet gösterdiği bildirilmektedir.
Alınan yazıda devamla, ülkedeki önde gelen perakende satış zincirlerine ürünlerini tedarik ettiği belirtilen firmanın, üretimde kullandığı tekstil hammaddelerine yönelik olarak Güney Afrika Cumhuriyeti'ne ithalatta geçerli gümrük vergilerini geri alma (rebate) hakkı bulunduğundan, firmaya yapılacak ihracatta ilgili ürünlere yönelik normal şartlarda yüksek olan gümrük vergilerinin ilave bir maliyet unsuru oluşturmayacağı ifade edilmektedir.
Yazıda devamla, firmanın halihazırda Çin Halk Cumhuriyeti'nden hammadde/ara malı tedariğinin yükselen fiyatlar itibariyle anlamlı olmaması nedeniyle Türkiye'den uzun dönemli ilişki kurabileceği alternatif tedarikçi arayışında olduğu bildirilmektedir. Firmanın faaliyetleri
ve ürünlerine yönelik olarak ekli firma sunumu ve ürün listesinden daha detaylı bilgi edinilmesinin mümkün olacağı belirtilmiş olup, resmi internet sitesine ise https://maytex.co.za/ adresinden erişilebilmektedir.
Bu kapsamda, ilgili ev tekstili ürünlerinin üretiminde hammadde/ara malı sağlayabilecek ihracatçı firmalarımızın, Maytex firmasının İthalat Yöneticisi Yasmin Asmal'a aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden ulaşabileceği ifade edilmektedir.
Ms. Yasmin Asmal
Studio/Import Manager
E-posta: yasmina@maytex.co.za
Tel: +27 31 461 4131 (Ext 107)
Faks: +27 31 461 4195
Website: https://maytex.co.za/
EK_02: Firma Sunumu (34 Sayfa)
EK_02: Ürün Listesi (6 Sayfa)