Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği

2021 Doku Kumaş Tasarım Yarışması

2021 Doku Kumaş Tasarım Yarışması


2021 Doku Kumaş Tasarım Yarışması 5 Kas 2021

2021 Doku Kumaş Tasarım Yarışması Final Gecesi

Doku Kumaş Tasarım Yarışması, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile 2021 yılında düzenlenmeye başlamıştır.

Kumaş sektörüne yönelik ulusal/uluslararası pazarda rekabet edebilecek, trend oluşturabilecek, ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli ürün tasarımları ortaya çıkarmak ve bu alandaki paydaşların rekabet gücünü artırmak, ayrıca yeni tasarımcıların ortaya çıkmasını ve yetiştirilmesini teşvik etmek ve sektörün yenilikçi ve özgün karakterinin güçlenmesine katkı sağlamak amaçlarıyla hayata geçirilen yarışmaya 222 yarışmacı kumaş tasarımlarıyla başvuruda bulunmuş; akademisyenler, moda tasarımcıları, tekstil mühendisleri ve sektör temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu kazananlar belirlenmiştir.

Doku Kumaş Tasarım Yarışması Final Gecesi ve Ödül Töreni 5 Kasım 2021 tarihinde Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde gerçekleştirilmiştir. Final Gecesi’ne Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci teşrif etmiş, ayrıca Bakanlık temsilcileri, Gaziantep İl Protokolü, İhracatçı Birlikleri Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sektör temsilcileri, moda tasarımcıları, yerli ve yabancı basın mensuplarından oluşan çok sayıda davetli katılım sağlamıştır.

Birincilik ödülü 100.000 TL, ikincilik ödülü 50.000 TL, üçüncülük ödülü ise 25.000 TL olan yarışmada ayrıca ilk 3 yarışmacı Ticaret Bakanlığı’nın uygun görmesi halinde yurtdışında eğitim alma hakkı kazanmıştır. Ayrıca, ilk 10’da yer alan finalistler tasarım akademisi eğitim ödülü almaya hak kazanmış, 4. ve 5. olan yarışmacılar mansiyon ödülü olarak tasarımlarını kumaş üreticisi firmalarda koleksiyon haline getirme ödülüne sahip olmuşlardır.

Diğer Faaliyet Raporları