Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği

Haberler

ÜLKE RAPORLARI SERİSİ 2 Oca 2023

ÜLKE RAPORLARI SERİSİ

Sayın Üyemiz,

 

Malumları olduğu üzere, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, küresel ve bölgesel ölçekte yer alan ekonomik, politik ve sosyal gelişmeleri ve değişimleri üyelerimize duyurmak amacıyla çeşitli konularda bültenler, araştırma raporları ve bilgi notları hazırlamaktadır. Bunlara ek olarak Genel Sekreterliğimizce “Ülke Raporları” serisi başlatılmış olup, seride Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı “Uzak Ülkeler Stratejisi” kapsamında yer alan ülkelere öncelik verilmiştir.

 

Söz konusu raporlarda; seçilen ülkelere ait dış ticaret verileri ve ihracatçılarımızın pazara girişte ihtiyaç duyacağı diğer özet bilgilerle birlikte ülkelerin sosyal, ekonomik ve kültürel verileri alınmıştır.

 

Bu kapsamda şimdiye dek, Genel Sekreterliğimiz uzmanları tarafından Tayland, Güney Kore, Endonezya, Japonya, Şili ve Güney Afrika Cumhuriyeti ülke raporları hazırlanmış olup söz konusu raporlara web sitemizde (www.gaib.org.tr) yer alan “Bilgi Merkezi” içerisindeki “İstatistik ve Raporlar-Ülke Raporları” sekmesinden ulaşılabilmektedir.

 

Bilgileriniz rica olunur.