Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, TİM ve Akdeniz İhracatçı İhracatçı Birlikleri (AKİB) organizasyonu ile 31 Ağustos - 4 Eylül 2024 tarihleri arasında Çin’in Shenzhen şehrine yönelik Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Meyve Sebze Mamulleri, Kuru Meyve ve Mamulleri, Fındık ve Mamulleri, Zeytin ve Zeytinyağı, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri kapsayan genel nitelikli bir Ticaret Heyeti düzenleneceği ifade edilmektedir. Söz konusu organizasyonda Çin’den iş insanlarının davet edileceği nitelikli iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.
Bahse konu ticaret heyetine başvuru için son tarihin 5 Haziran 2024 Çarşamba günü 17.30’a kadar olduğu https://delegations.tim.org.tr/event/china-shenzhen-2024 internet adresinde yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmekte olup ekonomi sınıfı uçak biletli katılım paketi için firma başına 3.460 USD, aynı firmadan ikinci kişi için 2.335 USD tahsil edileceği aktarılmaktadır.
Heyete katılım, başvuru formlarının doldurulması ve ödeme dekontlarının AKİB Genel Sekreterliğine (fuarlar@akib.org.tr) ulaştırılmasıyla kesinleşeceği ifade edilmektedir.
EK_02: Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar (2 Sayfa)
EK_02: Çin (Shenzhen) Ticaret Heyeti Taslak Programı (1 Sayfa)