Halı İhracatçıları Birliği

Fine Food Australia 2021 Fuarı Milli Katılım Organizasyonu Hk.

Fine Food Australia 2021 Fuarı Milli Katılım Organizasyonu Hk.

İstanbul İhracat Birlikleri (İİB)’nden alınan bir yazıda, Sidney / Avustralya'da 06-09 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan "FINE FOOD AUSTRALIA 2021 Uluslararası Gıda Ürünleri-Makineleri-Restoran Ekipmanları Fuarı” milli katılım organizasyonunun 5. defa İstanbul Kuru Meyve ve Mam. İhracatçıları Birliği (KUMİB) tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.
Avustralya ve bölge ülkelerine yönelik ihracat potansiyelinin geliştirilebilmesi için fırsat niteliği taşıyan FINE FOOD AUSTRALIA Fuarı Güney Yarım Küre'deki en büyük ticaret fuarlarından biri olarak nitelendirildiği ifade edilmektedir. 2019 yılında 60 ülkeden 1.000'i aşkın katılımcı firmanın yer aldığı fuarın, dünyanın dört bir köşesinden 26.000'den fazla kişi tarafından ziyaret edildiği, 2020 yılında ise küresel salgın nedeniyle Avustralya tarafından gerçekleştirilmediği ifade edilmektedir.
Fuarda Türk Pavilyonunun hol ana giriş kapısına yakın ve ziyaretçi trafiği açısından avantajlı bir konumda yer almakta olduğu belirtilmektedir. 2021 Yılı için fuar milli katılım bedelinin 1.200 USD / m² olarak belirlendiği ve fuar ilanının EK'li olup, milli katılım organizasyonundaki firmalara İİB tarafından aşağıdaki hizmetlerin sağlanacağı ifade edilmektedir.
· Stant alanının kiralanması, stant inşaatı, dekorasyonu ve temizliği,
· Katılımcı ürünlerinin yurtdışına nakliyesi, gümrüklemesi ve stantlara teslimi,
· Reklam ve tanıtım hizmetleri,
· Fuara giriş kartı temini, fuar resmi kataloğunda ve internet sitesinde yer alma,
· İİB tarafından hazırlanan katılımcı broşüründe yer alma,
· Fuar süresince ofis ve iletişim araçları ile ikram hizmetlerinden faydalanma
Devlet desteği tutarının 2021 Yılı için henüz Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanmadığı belirtilmektedir. Devlet desteği tutarının 2019 yılındaki fuar için 4.257 TL / m2 belirlendiği belirtilmekte olup, böylece anılan yıl milli katılım organizasyonu yapılan 279 fuar arasında en yüksek devlet desteği verilen 6. fuar olduğu ifade edilmektedir.

FINE FOOD AUSTRALIA 2021 Fuarı milli katılım organizasyonunda yer almak isteyen firmaların http://www.iib.org.tr/OnlineRegistration/tr/fuar.aspxbağlantısından ulaşılan fuar katılım talep formunu doldurmaları gerekmektiği ifade edilmekte olup, fuar katılım taleplerinin değerlendirilmesinde başvurusu sırasının gözetileceği belirtilmektedir.