Sayı : TİM.GAİB.GSK.AR-GE 2012/ 1539
Tarih : 27.02.2012
Tüm Üyelere Sirküler : 12/26
Tüm Üyelere Sirküler : 12/26
Sayın Üyemiz,
1) Türkiye-İsviçre Toplantısı’nda Gündeme Alınmasını İstediğiniz Hususları Bildiriniz.
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
22-23 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye-İsviçre Toplantısı’nda gündeme alınmasında fayda görülen hususlarla ilgili ekli formun doldurularak en geç 29 Şubat 2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne iletilmek üzere, Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir.
2) Selanik ve Çevresinde Satışa Sunulan Oteller
Selanik ve çevresinde ekonomik kriz nedeniyle bazı oteller satışa sunulmuştur. İlgili üyelerimize duyurulur.
3) Terra Istriana Projesi Hakkında
Zagrep Ticaret Müşavirliği’nin Terra Istriana Projesi’ne ilişkin yazısının ayrıntıları ektedir.
4) Yeni Özet Beyan ve Yeni Hızlı Kargo
Gümrüklerdeki ithalat ve ihracat işlemlerinin daha hızlı, daha güvenli, daha etkin gerçekleştirilmesi amacıyla 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren hayata geçirilen yeni uygulamalar ektedir.
5) Arnavutluk İhale Duyurusu
Tiran Ticaret Müşavirliği tarafından, Arnavut Hükümeti’ne ait Albelecom SH.A.’nın hisselerinin satılacağı ve son başvuru tarihinin 15.03.2012 olarak belirlendiği bildirilmiştir.
6) Çeşitli Duyurular
- Danimarka Sanayiciler Konfederasyonu ve Danimarka Enerji Ajansı’nın Türkiye ziyaretleri çerçevesinde, DEİK/Türk – Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile 2 Mart 2012 tarihinde İstanbul’da “Yeşil Enerjide Danimarka ile Fırsatlar Semineri” gerçekleştirilecektir.
konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.
Salim KOCAER
Genel Sekreter Vekili
Eki: 2 Adet Elektronik Dosya