GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2012-28 nolu duyuru

2012-28 nolu duyuru

Sayı : TİM.GAİB.GSK.AR-GE 2012/ 1667
Tarih : 02.03.2012

Tüm Üyelere Sirküler : 12/28
 
 
Sayın Üyemiz,
 
 
1)      Lüksemburg ve Avusturya’nın Büyükelçilikleriyle Görüşme Yapılacaktır.
(ÖNEMLİ – SÜRELİ )
Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi ve Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi ile yapacağı görüşmede dile getirilmesi istenen hususların ekli form dahilinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne gönderilmek üzere, en geç 05 Mart 2012 Pazartesi günü saat 14.00’de kadar, Birliğimize iletilmesi gerekmektedir.
 
2)      Türkiye-Etiyopya VI. Dönem KEK Toplantısı”nda Dikkate Alınmasını İstediğiniz Hususları Bildiriniz.
(ÖNEMLİ – SÜRELİ )
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN’ün eş başkanlığında 20-22 Mart 2012 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan, “Türkiye - Etiyopya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) VI. Dönem Toplantısı”nda gündemine getirilmesinde faydalı olacağı düşünülen hususların ekli form dahilinde en geç, 06 Mart 2012 Salı günü mesai bitimine kadar, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne iletilmek üzere, Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir.
 
3)      İhracat Denetimleri Hakkında
Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nün ihracat denetimlerine ilişkin yazısının ayrıntıları ekte yer almaktadır.
 
4)      Bakanlar Kurulu Yönetmelikleri
Ekonomi Bakanlığı’ndan iletilen bakanlar Kurulu Yönetmeliği’ne ilişkin yazının detayları ektedir.
 
5)      ABD Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) Programı
ABD Ticaret Temsilciliği (USTR) tarafından yapılan, ABD Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) Programı ile ilgili bildirimin bir örneği ve konu detayları ektedir.
 
6)      UİB Tarafından “TEXWORLD New York 2012 Uluslararası Hazır Giyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarı”nın Milli Katılım Organizasyonu Gerçekleştirilmektedir.
ABD/New York’ta, 24-26 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan “TEXWORLD New York 2012 Uluslararası Hazır Giyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarı”nın milli katılım organizasyonu Uludağ İhracatçı Birlikleri’nce (UİB) yapılmaktadır.
 
7)      Eximbank’ın Reeskont Kredisi Uygulama Esaslarına İlişkin Düzenlemeler.
Eximbank’ın Reeskont Kredisi Uygulama Esaslarına ilişkin düzenlemeler eklidir.
 
Çeşitli Duyurular
- Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL’ün 17-19 Nisan 2012 tarihlerinde, Hollanda’ya gerçekleştireceği resmi ziyaret vesilesiyle TOBB koordinasyonunda Türk işadamları heyeti düzenlenecektir.
 
 
konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.
 
 
 
 
Salim KOCAER
Genel Sekreter Vekili
 
 

Eki: 2 Adet Elektronik Dosya