Sayı : TİM.GAİB.GSK.AR-GE 2012/ 6966
Tarih : 04.10.2012
Tüm Üyelere Sirküler : 12/162
Tüm Üyelere Sirküler : 12/162
Sayın Üyemiz,
1)Ürün Güvenliği Denetimi (ÜGD) Mevzuatı
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
2013 yılı mevzuat hazırlık çalışmaları çerçevesinde; 2012/2, 2012/3, 2012/4, 2012/6, 2012/7, 2012/17, 2012/20 ve 2012/23 sayılı Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliğlerine ilişkin görüşlerinizi içeren bir bilgi notunun en geç 05 Ekim 2012 Cuma günü saat 12.00’ye kadar, Ekonomi Bakanlığı’na gönderilmek üzere, Birliğimize iletilmesi gerekmektedir.
2)“VI. Kazakistan Tahıl Forumu” Gerçekleştirilecektir.
23-24 Kasım 2012 tarihlerinde Kazakistan’ın Astana kentinde “VI. Kazakistan Tahıl Forumu” yapılacaktır.
3) ABD Yeni Gıda Güvenliği Yasası
Washington Ticaret Müşavirliği’nin, ABD yeni gıda güvenliği yasası ile ilgili yazısının detayları ekte yer almaktadır.
4) Nepal Yatırım Projeleri
Nepal’in Brezilya’dan sonra dünyada ikinci büyük hidroelektrik üretimi potansiyeline sahip olması nedeniyle, Nepal’daki hidroelektrik santrali projelerine ilişkin bilgiler ekli olup, konuyla ilgilenebilecek potansiyel yatırımcı firmaların detay bilgilerini Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne iletmeleri gerekmektedir.
5) Geçiş Belgeleri Tahsisi Hakkında
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan, geçiş belgeleri tahsisi ile ilgili iletilen bilgiler ektedir.
6) “BİOFACH 2013 Dünya Organik Ürünler Fuarı”nın Milli Katılım Organizasyonu EİB’nce Yapılmaktadır.
13-16 Şubat 2013 tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek olan “BioFach 2013 Dünya Organik Ticaret Fuarı”na Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından Türkiye milli katılım organizasyonu gerçekleştirilmektedir.
7) Taze Meyve Sebze Talebi Hakkında
İstanbul’da yerleşik, Adnan Hussein Gıda Kozmetik firması, Kuveyt’te yerleşik bir müşterisinin Türkiye’den boyutu 64 ve 72 olan portakal (Valencia, Navel), orta boyutta (120/130) narenciye, büyük boyutta (30/40) ya da orta boyutta (40/50) kestane ve domates almak istediğini bildirmiştir.
8) Çeşitli Duyurular
- Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde yürütülen Gaziantep’te Üniversite Sanayi İşbirliği’nin Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında, Gıda, Turizm, Sağlık Ekipmanları, Ayakkabı, İnşaat Malzemeleri, Tekstil ve Boya sektörlerine yönelik olarak11 Ekim 2012 tarihinde Gaziantep’te 1 gün sürecek Arama Toplantıları gerçekleştirilecektir.
konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.
Salim KOCAER
Genel Sekreter T.
Eki: 2 Adet Elektronik Dosya