GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2013-72 nolu duyuru

2013-72 nolu duyuru

Sayı : TİM.GAİB.GSK.AR-GE 2013/600-4036
Tarih : 02.05.2013

Tüm Üyelere Sirküler
13 / 72

Sayın Üyemiz,

1) Türkiye-ABD Arasındaki Muhtemel STA
AB ile ABD arasında bir Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı akdedilmesine ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiği, bu kapsamda AB ile ABD arasında imzalanması muhtemel bir serbest ticaret anlaşmasının (STA) olası etkilerine dair çeşitli çalışmalar yapıldığı belirtilmekte olup ayrıntıları ekte yer almaktadır.


2) Yabancıların Çalışma İzni Hk.
6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 11.04.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmektedir. Anılan kanun yabancıların çalışma ve ikamet izinlerine ilişkin düzenlemeler içermekte olup, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunu’nun, bu Kanun ile getirilen yeni düzenlemelere uyumlu bir şekilde önümüzdeki dönemde yeniden gözden geçirilmesi öngörülmektedir.


3) Ticari Uyarı
Londra Ticaret Müşavirliğine son zamanlarda firmalardan ulaşan taleplerde İngiltere’de yerleşik olduğunu iddia eden ve yatırım kredisi sağlamak üzere birçok ihracatçı firmamızı ziyaret ederek kredi sağlamak istediğini bildiren “Capital Investment Agency” firması hakkında bilgi istendiği, bu kapsamda yapılan araştırmalarda, Capital Investment Agency firmasının, İngiltere’de limited şirketlerin kayıtlı olmakla yükümlü olduğu kamu kurumu Şirket Kayıt Kurumu’nda (Companies House) kaydının bulunamadığı ifade edilmektedir.


4) KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri
İlki 2012 yılında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen ve geleneksel olarak devam eden ‘’KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’’ne ilişkin 2013 yılı programı başvurularının 15 Nisan 2013 tarihi itibariyle başladığı belirtilmektedir.


5) BRC Food V6 Belgesi Hk.
Kas Uluslar arası Sertifikasyon Merkezi, BRC Global Standart Food Version 6 konusunda akredite olduklarını belirtmiş olup, bu konuda üyelerimize belgelendirme yapmak istediklerini ifade etmektedirler.


6) İhale Duyurusu
NATO tarafından idari ve genel hizmetlerin tedariki amacıyla 2013 yılında gerçekleştirilecek ihalelere ilişkin bilgiler iletilmektedir.

konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Salim KOCAER
Genel Sekreter T.


EK : 2 Adet Elektronik Dosya