GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2014-15 nolu duyuru

2014-15 nolu duyuru

Sayı:TİM.GAİB.GSK.FUAR.2014/41-993
Tarih:29/01/2014


Tüm Üyelere Sirküler
14 / 15

Sayın Üyemiz,


1)TGK Sofralık Zeytin Tebliği, TGK Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği Hakkında
( ÖNEMLİ – SÜRELİ)
Türk Gıda Kodeksi - Sofralık Zeytin Tebliğ” ile “Türk Gıda Kodeksi – Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği” ekte olup, söz konusu taslaklara ilişkin görüşlerin ekli “Gerekçeli Görüş Bildirim Formu” aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı’na iletilmesini teminen en geç 30 Ocak 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir.

2)Mevzuat Taslakları Hakkında
( ÖNEMLİ – SÜRELİ)
Ekte yer alan “Türk Gıda Kodeksi-Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” ile “Türk Gıda Kodeksi-Bebek Formülleri Tebliği” ve “Türk Gıda Kodeksi-Devam Formülleri Tebliği”ne ilişkin görüşlerin ekli “Görüş Bildirim Formu” aracılığıyla en geç 07 Şubat 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Ekonomi Bakanlığı’na gönderilmek üzere, Birliğimize iletilmesi gerekmektedir.

3)Gümrük Laboratuvarlarının Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik
Gümrük Laboratuvarlarının Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 28 Ocak 2014 tarihli ve 28896 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

4)Eximbank - Yeni Alıcı Kredileri Programı Hakkında
Türkiye İhracat Kredi Bankası’nın (Eximbank), Yeni Alıcı Kredileri Programları ile ilgili detaylar ektedir.

konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Salim KOCAER
Genel Sekreter T.

EK: 2 Adet Elektronik Dosya