GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2016-16 nolu duyuru

2016-16 nolu duyuru

Sayı: 69264982-TİM.GAİB.GSK.ARGE.2016/91-999
Tarih: 10/02/2016

Tüm Üyelere Sirküler
16 / 16


Sayın Üyemiz,

1) E-Ticaret Görüş ve Öneri Talebi
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
Ekte detayları yer alan, “E-Ticaret Mevzuatı Çalışma Grubu” toplantılarında değerlendirilmek üzere e-ticaretin gelişimi önündeki mevzuat engelleri, mevzuat altyapısındaki eksiklikler, özel sektörün e-ticarete ilişkin gereksinimleri ve uygulamada karşılaşılan sorunlar, KOBİ’lerin ve tüketicilerin e-ticarete uyum sağlanmasında yaşanan problemler, e-ticaret ile ilgili olarak tedbir alınmasında fayda görülen diğer hususlara ilişkin değerlendirme, görüş ve önerilerin ekli form aracılığıyla en geç 19 Şubat 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne gönderilmek üzere, Birliğimize iletilmesi gerekmektedir.

2) Tayvan Ticaret Heyeti
Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonunda 22-25 Mart 2016 tarihlerinde Tayvan''a yönelik bir ticaret heyeti düzenlenecektir.

3) Bosna Hersek''te Yatırım İmkânları
Bosna Hersek Federasyonu Hükümeti tarafından 2016 yılı Ocak ayı itibarıyla ulaşım, enerji ve turizm alanında öncelik verilen projelere ilişkin hazırlanan listenin ekte İngilizce olarak yer almaktadır.

4) Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği
Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2016/6), 1 Şubat 2016 tarihli ve 29611 sayılı Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

5) Arjantin Gümrük Vergisi Oranları Değişikliği
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, Arjantin gümrük vergisi oranları değişikliği ile ilgili yazısının detayları ektedir.

6) Çeşitli Duyurular
- Somali Başbakanı Omar Abdirashid Ali Sharmark’nin, ülkemize gerçekleştireceği resmi ziyaretleri kapsamında ve T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun himayelerinde, 22 Şubat 2016 tarihinde İstanbul’da Türkiye-Somali İş ve Yatırım Forumu gerçekleştirilecektir.

- Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun 15–16 Şubat 2016 tarihlerinde yapacağı Ukrayna ziyareti kapsamında, 15 Şubat 2016 tarihinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Kiev’de Türkiye–Ukrayna İş Forumu ve çalışma yemeği düzenlenecektir.

- Türkiye – İran İş Konseyi tarafından yeni işbirliği fırsatlarını ve İran’daki iş ve yatırım ortamının değerlendirildiği her ay bir sektörün ele alındığı sohbet toplantıları düzenlenmekte olup, anılan toplantılar dahilinde bu ayki konusu “Yeni Dönemde İran ile Bankacılık İlişkileri” üzerine olan toplantının bankacılık sektöründen temsilcilerin katılımı ile 16 Şubat 2016 tarihinde İstanbul’da yapılacaktır.

konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.
 

Fatih YUMUŞ
Genel Sekreter


EK : 2 Adet Elektronik Dosya