GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2016-55 nolu duyuru

2016-55 nolu duyuru

Sayı: 69264982-TİM.GAİB.GSK.ARGE.2016/257-3237
Tarih: 26/04/2016

Tüm Üyelere Sirküler
16 / 55


Sayın Üyemiz,

1) İşbirliği Hakkında
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
Rusya Federasyonu’nun (RF) Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEI) Dönem Başkanlığı kapsamında 15-16 Haziran 2016 tarihlerinde Soçi’de “Karadeniz’de Kıyıdaş Ülkelerde Gemi Yapımı ve Gemi Demir Sektörünün Durumu ve Sorunları” konulu bir konferans gerçekleştirilecek olup, anılan toplantıda gündeme alınmasın da fayda görülen hususlara ilişkin bir bilgi notunun en geç 27 Nisan 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne iletilmek üzere Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir.

2) Panama & Guatemala Ticaret Heyeti
Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda 17–22 Temmuz 2016 tarihlerinde Panama & Guatemala Ticaret Heyeti düzenlenecektir.

3) Ankara İnovasyon Haftası
Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri çerçevesinde 4‐5 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara’da “2. Ankara İnovasyon Haftası” gerçekleştirilecektir.

4) Arge – Proje Pazarı ve 5. Komponent Tasarım Yarışması
“Türkiye Otomotiv Sektöründe 5. Arge – Proje Pazarı ve 5. Komponent Tasarım Yarışması” 05-06 Mayıs 2016 tarihlerinde Gebze’de yapılacaktır.

5) Çeşitli Duyurular
- 10–11 Mayıs 2016 tarihlerinde Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’da T.C. Başbakan Yardımcısı Tuğrul TÜRKEŞ’in eşbaşkanlığında gerçekleştirilecek olan Türkiye – Moğolistan Ekonomik ve Ticaret Karma Komisyonu (KEK) VIII. Dönem Toplantısı ile eş zamanlı olarak Türkiye – Moğolistan İş Konseyi tarafından toplantı ve çeşitli tesis ziyaretleri düzenlenecektir.

- DEİK Türkiye - Filistin İş Konseyi tarafından Filistin iş dünyası ile bir araya gelmek, yatırım imkanlarını değerlendirmek, ticaret ve sanayi bölgelerini ziyaret etmek amacı ile Filistin’e bir ziyaret düzenlenerek; Ramallah, El Halil, Kudüs ve Nablus şehirlerinde iş adamları ile gerçekleştirilecek ikili iş görüşmelerini kapsayan Türkiye-Filistin İş Forumu yapılacaktır.

konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Mikail İRTEGÜN
Genel Sekreter V.


EK : 2 Adet Elektronik Dosya