GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2017-55 nolu duyuru

2017-55 nolu duyuru

Sayı: 69264982-TİM.GAİB.GSK.ARGE.2017/286-3419
Tarih: 21.04.2017

Tüm Üyelere Sirküler
17 / 55


Sayın Üyemiz,

1) Mısır Üretici Kayıt Sistemi - Güncel Firma Listesi
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
16 Mart 2016 tarihinden itibaren Mısır tarafından uygulanmakta olan üretici kayıt sistemiyle ilgili olarak, sorunun çözülmesini teminen başvurularını yapmış ancak Mısır tarafından kaynaklanan sorunlar nedeniyle sisteme kayıt yaptıramamış firmaların güncel listelerinin Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne iletilmesini teminen, anılan firmaların bilgilerini en geç 24 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 11:00’e kadar, Genel Sekreterliğimize bildirilmeleri gerekmektedir.

2) “Türkiye-Almanya JETCO I. Dönem Toplantısı” İle “Türkiye-Almanya İş Forumu” Gerçekleştirilecektir
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
8 Mayıs 2017 tarihinde Almanya’da, “Türkiye-Almanya Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) I. Dönem Toplantısı” ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan “Türkiye-Almanya İş Forumu”nda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların ekli form aracılığıyla en geç 24 Nisan 2017 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne gönderilmesini teminen, Genel Sekreterliğimize iletilmesi gerekmektedir.

3) Fas Anti-Damping Önlemi
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
Ekte detayları yer alan, Fas anti-damping önlemine ilişkin 04.05.2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan kamu dinleme toplantısına katılmak isteyen firmaların bilgilerini Ekonomi Bakanlığı’na iletilmesini teminen en geç 02 Mayıs 2017 Salı günü mesai saati bitimine kadar, Birliğimize göndermeleri gerekmektedir.

4) Güney Afrika İş İnsanları Heyeti
Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ile 13-15 Haziran 2017 tarihlerinde G. Afrika Cumhuriyeti''ne yönelik iş insanları heyeti düzenlenecektir.

5) Ahşap Ambalaj Malzemesi - Böcek Sorunu
Vaşington Ticaret Müşavirliği’nden iletilen, ahşap ambalaj malzemesi böcek soruna ilişkin yazının detayları ektedir.

6) COSME Programı Kümeleme Çağrısı
COSME Programı Kümeleme Çağrısı’na ilişkin ayrıntılı bilgiler ektedir.

7) Çeşitli Duyurular
- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 25. Yıl etkinlikleri çerçevesinde, 11 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da “Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ülkeleri İş Forumu” gerçekleştirilecektir.

konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Serdar H. AYDOĞAN
Genel Sekreter V.


EK: 2 Adet Elektronik Dosya