Sayı : B.02.1.DTM.5.18.01.02/ 314
Tarih : 14.01.2011
Tüm Üyelere Sirküler : 11/09
Tüm Üyelere Sirküler : 11/09
Sayın Üyemiz,
1) “Türkiye - İran 22. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı”nda Gündeme Alınmasını İstediğiniz Konuları Bildiriniz
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
5-6 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak olan “Türkiye-İran 22. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı”nda gündeme getirilmesinde yarar görülen hususlar ve İran ile ticarette yaşanan sorunlarınızı içeren bir bilgi notunun, en geç 17 Ocak 2011 Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne iletilmek üzere, Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir.
2) “2010/6 Sayılı Yurt Dışı Birim Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi” Yeniden Düzenlenmiştir.
Dış Ticaret Müsteşarlığı Makamınca, “2010/6 sayılı Yurt Dışı Birim Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi” yeniden düzenlenmiştir. İlgili firmalarımıza duyurulur.
3) “Anfaş Otel Ekipmanları 2011 Fuarı Alım Heyeti Programı” Gerçekleştirilecektir.
Antalya İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde 17-20 Ocak 2011 tarihleri arasında “Anfaş Hotel Equipment 2011-22.Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyonu İhtisas Fuarı”na yönelik ve eş zamanlı olarak bir Alım Heyeti Programı düzenlenecektir. Başvuru için son tarih 17 Ocak 2011’dir.
4) Namsa Kaynak Arşivi Hakkında
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından NATO İkmal ve Bakım Teşkilatı (NAMSA) Kaynak Arşivi sistemine pek çok imalatçımızın dahil olmadığının anlaşıldığı bildirilmiştir. NAMSA Kaynak Arşivinde yer almak ve bu sistemden yararlanmak isteyen firmalarımız için detaylar ektedir.
konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.
Ekrem AÇILGAN
Genel Sekreter V.
Eki: 2 Adet Elektronik Dosya