GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2011-86 nolu duyuru

2011-86 nolu duyuru

Sayı : B.02.1.DTM.5.18.01.02/ 5564
Tarih : 30.06.2011

Tüm Üyelere Sirküler : 11/86
Sayın Üyemiz,
 
1) Rusya-Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Hakkında
( ÖNEMLİ – SÜRELİ )
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından iletilen Rusya-Basitleştirilmiş Gümrük Hattı ile ilgili yazının detayları ekte yer almaktadır.
 
2) Rusya İle İkili Geçiş Belgeleri
Ulaştırma Bakanlığı’nca, 01 Temmuz 2011 tarihine kadar talep eden firmalara en fazla 2 adet Rus taşıtı yüklemeyi, taahhüt etmesi halinde her yükleme için 3 adet Rusya ikili geçiş belgesinin avans olarak tahsis edilmesi uygulamasının 25.06.2011 tarihi itibariyle durdurulması hususunun 24.06.2011 tarih ve 10187 sayılı Makam oluru ile uygun görüldüğü bildirilmiştir.
 
3) Meksika’ya Hayvansal Ürün İhracatı Yapan Firmalarımızın Dikkatine!
Meksika Gıda Sağlığı, Güvenliği ve Kalitesi İdaresi, Meksika’ya gerçekleştirilen hayvan ve hayvansal ürün ihracatında istenen şartlara ilişkin “İthalatta Hayvansal Ürünlere İlişkin Sağlık Şartları Başvuru Modülü”nün oluşturulduğu ve söz konusu sistem değişikliğinin İdarelerinde imzalandığı 20 Mayıs 2011 tarihinden 90 gün sonra uygulamaya gireceği bildirilmiştir.
 
4) “CIFF 2012 Fuarı” Milli Katılım Organizasyonu İİB Tarafından Gerçekleştiriliyor.
18 - 21 Mart 2012 tarihlerinde Guangzhou/Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan “CIFF 2012 Çin Uluslararası Mobilya Fuarı” Milli katılım organizasyonu İstanbul İhracatçı Birlikleri’nce (İİB) yapılmaktadır. İlgili üyelerimize duyurulur.
 
5) “Japonya Gıda Sektörel Ticaret Heyeti” Son Başvuru Tarihi Değişmiştir.
Japonya’ya yönelik olarak Tokyo ve Osaka şehirlerinde 27 Kasım – 03 Aralık 2011 tarihlerinde Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ve Ege İhracatçı Birlikleri’nce düzenlenmesi planlanan “Gıda Sektörel Ticaret Heyeti Programı” son başvuru tarihi 01 Temmuz 2011 Cuma günü olarak değiştirilmiştir.
 
konularına ilişkin sirküler ekte bilgilerinize sunulmuştur.
 
 
 
 
Fahrettin CANPOLAT
Genel Sekreter

Eki: 2 Adet Elektronik Dosya