GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Kırgızistan/Firma Konuları Hk.

Kırgızistan/Firma Konuları Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 10. Dönem Toplantısının, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın eş başkanlığında 6-7 Ağustos 2021 tarihlerinde Çolpan Ata’da gerçekleştirilmesi ve KEK toplantısı ile eşzamanlı olarak İş Forumu yapılması planlandığı belirtilmektedir.
Yazıda devamla, söz konusu KEK Toplantısı ve Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın ziyaretleri kapsamında firmaların karşılaştığı sorunların tespiti ve çözümüne yönelik gerekli çalışmalarda bulunmak üzere, Kırgızistan’da faaliyet gösteren veya Kırgızistan’da ticari ilişkileri bulunan firmaların güncel sorunlarının ve taleplerinin Ticaret Bakanlığına iletilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.
Bu kapsamda, firma sorunları ile Kırgızistan özelinde gündeme getirilmesi istenen önerilerin ekte sunulan tabloya işlenerek 13 Temmuz 2021 tarihine kadar TİM’e iletilmek üzere Genel Sekreterliğimize ( sebnemkose@gaib.org.tr ) gönderilmesi gerekmektedir.