Turkish Trade Center A.Ş’den alınan bir yazıda, Türkiye Ticaret Merkezleri Projesi (TTM), Ticaret Bakanlığının 2010/6 sayılı Tebliği kapsamında; Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde ihracatçı firmaların devlet desteğinden yararlanarak sektörel anlamda hedefledikleri ülke ve pazarlarda 365 gün 7/24 daimi bir ofis/showroom/depo alanına sahip olmalarını ve ihracat yapmaları/ihracatlarını arttırmalarını amaçladığı bildirilmektedir.
Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) projesinde firmalara her yıl 1.500.000 $ kira ve 300.000 $ tanıtım ile 1 defaya mahsus olmak üzere ise 300.000 $ tutarında tefrişat teşvikin sağlandığı belirtilmektedir. Hedef ve öncelikli ülkelerden olan İngiltere / Londra için söz konusu teşvikler %75 oranında uygulandığı ifade edilmektedir.
Bu manada, 2018 yılında İngiltere’nin Londra şehrinde Türkiye Ticaret Merkezi olarak faaliyete geçmiş olan “London Architecture and Design Center” seramik, yapı malzemeleri, ev tekstili, mobilya, halı, aydınlatma sektörleri için İngiltere pazarının yanı sıra bütün çok uluslu şirket ve mimarlık ofislerinin de bulunduğu ve bu nedenle sadece İngiltere pazarıyla kısıtlı kalmayarak, global ölçekteki tüm büyük inşaat ve mimari projelerine uzanabilecekleri bir merkez görevinde olduğu belirtilmektedir.