GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Mısır Yeni Kargo Bildirim Sistemi Bilgilendirme Semineri Hk.

Mısır Yeni Kargo Bildirim Sistemi Bilgilendirme Semineri Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) alınan bir elektronik iletide, Kahire Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atıfla, Mısır Hükümeti'nin Tek Pencere Sistemi uygulamasına yönelik çalışmalarına ve Maliye Bakanlığının Gelişmiş Kargo Bilgileri Sistem Mekanizmasına ilişkin 2021 yılı, 38 sayılı kararnamesi uyarınca, yeni portalın hizmete açıldığı bildirilmektedir. ( http://www.nafeza.gov.eg )
Yazıda devamla; sistemin, referans numarası (ACID) oluşturulması ve tüm belgelerin kaydedilmesi için kargo ihracat ülkesinden sevk edilmeden en az 48 saat önce kargo bilgi ve belgelerini talep ettiği belirtilmektedir.
Alınan yazıda devamla, Mısır Maliye Bakanlığı tarafından, 23/06/2021 tarih ve 2021/328 sayılı Kararı ile zorunlu uygulama başlama tarihi 1 Ekim 2021 tarihi olarak belirlenmiş ve bu tarihe kadar test aşamasında kullanılabileceği bildirilmiştir.
Mısır Maliye Bakanının basına yansıyan açıklamasında, Mısır'daki ithalatçıların ve gümrük acentelerinin bundan sonra bir erteleme daha yapmayacağı ve 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren gümrük limanlarından, sadece sisteme dahil olarak gelmiş olan kargoların kabul edileceği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, Mısır Hükümeti Tek Pencere Sistemi ve “Yeni Kargo Bilgi Sistemi” ne ilişkin Mısır Maliye Bakanlığı yetkililerince 13 Ekim Çarşamba günü Saat 11:30’da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) internet sitesi üzerinden canlı yayınlanacak bilgilendirme semineri düzenleneceği belirtilmektedir.