GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Prodexpo 2022 Fuarı Moskova Rusya Federasyonu İHBİR Milli Katılım Organizasyonu Hk.

Prodexpo 2022 Fuarı Moskova Rusya Federasyonu İHBİR Milli Katılım Organizasyonu Hk.

İstanbul İhracatçı Birlikleri’nden alınan bir yazıda, 07-11 Şubat 2022 tarihleri arasında, Moskova Rusya Federasyonu'nda düzenlenecek "Prodexpo 2022 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım organizasyonunun İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirileceği bildirilmiştir.
Yazıda devamla, Prodexpo Fuarın, bu yıl 29. kez düzenlenecek olduğu, söz konusu fuarda bisküvi, çikolata ve şekerli mamuller, et ve et mamulleri ile şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamulleri, hububat- bakliyat mamulleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri, katı ve sıvı yağlar, kuruyemiş, incir, kayısı ve gıda ambalaj ürünleri, süt ve süt ürünleri, katı ve sıvı yağlar, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatların sergileneceği belirtilmektedir.
2021 yılında 100.000 m2 lik sergi alanında, 73 farklı ülkeden 2.660 katılımcının yer aldığı söz konusu fuarı, 68.000 kişinin ziyaret ettiği belirtilmektedir. Birliklerince 8. kez gerçekleştirilecek olan fuara Türkiye'den katılım sağlayan firma sayısının her yıl artış göstermekte olduğu belirtilmektedir. Bununla birlikte bahsi geçen fuarın, Rusya ve Doğu Avrupa'nın en büyük fuar organizasyonu olduğu bu sebeple Rusya gıda sanayisini yönlendirme kabiliyetine sahip olduğu ifade edilmiştir. Fuarın Moskova Hükümeti ile Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde, Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı desteği ile gerçekleştirileceği bildirilmektedir.
Bahse konu fuara başvuruda bulunmak isteyen üyelerin, ekte yer alan Başvuru
Formu'nu ve Fuar Katılım Sözleşmesi'ni, firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak, 28 Ekim 2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği hububat@iib.org.tr  eposta adresine göndermeleri gerektiği bildirilmektedir.
İSTANBUL HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ
İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (İHBİR)
Ayrıntılı bilgi için:
Hububat Koordinasyon Şubesi
Şeyma AKÇAÖZOĞLU- Gürkan KARAMAN
Tel: 454 05 00 – 2263- 1769 Faks: 0212 454 05 01-02
E-Mail: hububat@iib.org.tr